Шоколад за настроение!

Save

Save

Save

МURSALA е първият функционален шоколад с български билки.

Функционалният ефект на МURSALA се дължи на специално подбраните висококачествени органични екстракти от български билки, известни с множеството си здравословни ползи и вълшебни аромати.

MURSALA е заначтчийски шоколад, изработван ръчно по технологията bean-to-bar в духа на автентичната европейска традиция, при която целият процес – от внимателната селекция на какаови зърна – до превръщането им в шоколад, се извършва на едно място.

Какаото се изпича под 46 С и мели в традиоционна каменна мелница, а готовата какаова маса след това се оставя да отлежи естествено, за да се разгърне ароматният и профил. Този продължаващ 3 седмици ритуал позволява да се запазят ценните минерали, витамини и антиоксиданти в диво ферментиралите какаови зърна.

MURSALA е с малък брой съставки, както приляга на един истински натурален продукт. Без млечни продукти, ГМО, соев лецитин, палмово масло и глутен, без изкуствени подобрители, заместители и консерванти, които често присъстват в комерсиално произведените марки шоколади.

MURSALA се изработва в лимитирани серии с внимание към подбора на всички суровини, а всяка серия носи спецификите в аромата на реколтата какаови зърна, отгледани от малки семейни ферми в Южна Америка

Органичните билкови екстракти са извлечени с иновативна CO2 технология – несравним по чистота и качество метод на екстракция, извличащ от растенията ценни субстанции като витамини, фитостероли и др., които не могат да бъдат получени посредством други техники.

Горди сме да споделим, че нашата лешниково-какаова паста MURSALA CHILL OUT получи признание от международната организация Great Taste, откриваща и отличаваща изключителни храни и напитки от 1994 г насам! Бяхме отличени със звезда от авторитетното международно жури, състоящо се от топ готвачи, ресторантьори, журналисти, food блогъри, ритейлъри…

Save

Save

Save

MURSALA Wild 

Ръчен занаятчийски шоколад с екстракти от мурсалски чай, бъз и шипка

MURSALA Chill out 

Ръчен занаятчийски шоколад с екстракти от салвия, липа и мурсалски чай

MURSALA Wild 

Веган лешниково-какаова паста с екстракти от мурсалски чай, бъз и шипка

MURSALA Chill out 

Веган лешниково-какаова паста с екстракти от салвия, липа и мурсалски чай

Chocolate Chai Wild 

Какаов чай с масала подправки

Chocolate Chai Chill out 

с масала подправки и кокосово мляко

12.50 лв.Още

7.00 лв.Още

Ние обичаме шоколад и при всяка възможност го влагаме в домашно-приготвените си сладкиши. Ето и някои от тях:

Разказваме за изключителните свойства на екстрактите от български билки и специално подбраните комбинации в MURSALA Wild и MURSALA Chill out, за ароматните композиции и техния тероар, за българската природа и нашите корени.

Какво означава „Шоколад за настроение“ и къде са корените ни, които ни носят хармония и баланс. Вярваме, че връзката с природата носи здраве и единение. Да благодарим на Земята като обработваме с любов продуктите и ги превръщаме в животворна храна.

Меню