органични био етерични масла

Каква е ползата етеричното масло да е био или органично?

Каква е ползата етеричното масло да е био или органично? Jo Kellett, експерт по етерични масла, завършва Института за холистична ароматерапия Tisserand през 1996 г. Тя се завръща в колежа през 1999 г. като преподавател по терапия с етерични масла. Джо ръководи успешна частна практика по ароматерапия в Брайтън, специализирана в здравето на жените. Джо също е международно публикуван автор и изнася лекции по темата за ароматерапията във Великобритания и в чужбина.
„Органичен“ е термин, който сега често се използва в целия свят, особено когато става въпрос за пресни продукти като храна. А ето, че и за етерични масла. Но какво означава органично всъщност?
В скорошно проучване на Асоциацията по почвите в Обединеното кралство, половината от участниците казаха, че Covid-19 ги ​​прави по-склонни да купуват биологични продукти. Може би това е така, защото много потребители смятат биологичните продукти за по-добри за планетата и за себе си, но така или иначе хорат купуват биологично повече от всякога.
В Tisserand Aromatherapy доставят органични, диво изработени и етично произведени етерични масла. Всички те са внимателно закупени и са използвани само етични доставчици и източници, на които може да се доверим.
Защо някои етерични масла са органични, а други не?
За да получи сертификат за биологично производство, земеделският производител трябва да отговаря на строги критерии, чието постигане може да отнеме години. Това включва избягване на използването на изкуствени пестициди, практикуване на добро стопанство чрез сеитбооборот за поддържане здравето на почвата, борба с плевелите и други вредители чрез естествено одобрени методи. Само тогава „културата“ може да се счита за органична. Това е скъп и дълъг процес.
Етеричните масла се отглеждат и произвеждат от цял ​​свят, някои в развиващите се страни, където, въпреки че един земеделски производител може да следва „органични“ методи, те нямат ресурси и финанси, за да отговарят на строгите критерии. В някои случаи органична форма на етерично масло може дори да не съществува.
Когато чуем думата „органично“, ние сме склонни да свързваме това като „най -доброто“ качество, но истината е, че всички масла Tisserand – независимо дали са органични или не – са с най -високо качество. Възможно е биологичните опции да не са винаги налични и в някои случаи това може да се дължи на липсата на етерични масла в органична форма поради особено отдалечена ферма.
Каква е разликата между етично добити и диво растящи?
Етично добито етерично масло е мястото, където едно растение съзнателно се отглежда в естествената му среда, за да се гарантира, че видът расте в изобилие и не се изчерпва.
Диво растящите растения не се култивират, а се събират от дивите им местообитания при благоприятни за здравето на растението условия.
В Tisserand Aromatherapy подкрепят земеделски производители и доставчици, събиращи по етичен начин растенията, като същевременно предлагат възможно най -много  масла в органична форма.
Какво има вътре?
Tisserand винаги използват 100% натурални чисти етерични масла за ароматния компонент на всеки продукт, като посочват това на етикета и декларират органични етерични масла, когато се използват такива. Понякога не е възможно някои продукти да са 100% органични, въпреки че съдържат много органични съставки, например повечето продукти за измиване съдържат вода и това е нещо, което не може да достигне биологичен стандарт.
За съжаление много компании и марки използват думите „естествено“ или „органично“ на етикетите си, когато продуктите им не отразяват това отвътре. Настоящото законодателство гласи, че общите съставки трябва да бъдат само 95% органични, за да може готовият продукт да получи статут на биологичен продукт; което може да подведе потребителите! Tisserand гарантират, че продуктът е органичен, само когато почвата е 100% органична!
Мотото „Важното е какво има вътре“ на Tisserand Aromatherapy означава много и се приема много сериозно.
Личен опит от нас – като потребители на марката и нейни фенове далеч преди да се внася изобщо в България, сме радостни, че я предложихме и ние преди 3 години. Признаваме си, че обичаме и използваме етеричните масла в ежедневието си, но откакто сме сертифицирани от Института по Ароматерапия на Tisserand сме много критични и използваме само научни данни по темата за етеричните масла. Множество от научните изследвания в областта изобщо са осъществени под тяхна егида.

 

Източници:

  1. https://www.tisserand.com/aromatherapy/what-does-organic-mean/

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Етерични масла при менструални болки и ПМС
Следваща статия
Защо жените по-често страдат от безсъние

Виж още полезни статии тук:

Меню