шоколадова торта без глутен 1

Шоколадова торта без глутен.

Отдавна чакам свободен уикенд, за да приготвя тази божествена торта. Лека, лесна, бърза, ароматна, хрупкава, много шоколадова, с висок процент протеини, без брашно, без добавена захар, без млечни. Изобщо win-win отвсякъде !
Рецептата е на Веси от No sugar, публикувам я тук с моите модификации. Признавам, че още щом я видях, започнах да я мисля ден и нощ! :)))

шоколадова торта без глутен 2

За блата:
*6 яйца
*300 гр едро смлени орехи
*1/2 м. Л. сушен джинджифил
*1 ч. Л. Канела /в оригинал е настъргана портокалова кора, но нямах био портокали /
Идеята е блатът да е ароматен и хрупкав, защото е без захар. И това ще замести нуждата на рецепторите ни от вкус.

Сместа се дели на 3 и се изпича поетапно на 175С с вентилатор. След леко охлаждане, блатовете се разполовяват и върху всяка половина се нанася шоколадът.

шоколадова торта без глутен 4

шоколадова торта без глутен 3За топинга:
*В моята версия е много просто – обилно намазване с течен шоколад MURSALA Wild, съдържа 70% смлени пълномаслени какаови зърна и CO2 екстракти от Мурсалски чай, Шипка и Бъз. 
CO2 eкстрактите съдържат най-висок процент активни вещества, са студено извлечени и запазват напълно ползите на билките. 
Шоколад MURSALA е:
Без бяла захар
Без палмова или друга хидрогенирана мазнина
Без соя
Без лецитин
Без глутен
Без млечни
шоколадова торта без глутен 5

Поглезете се и вие с този разкош!
 

 

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Бадемово-шоколадов кейк с портокалови кори срещу зимна депресия – без брашно и захар, но с протеини и полезни мазнини.
Следваща статия
Домашни бонбони с кокос, черен шоколад и инфузия от чай

Виж още полезни статии тук:

Меню