чай матча смути

Ползите на чая Матча

Какво е чай Матча? 
Чаят матча се прави от фино смлени листа от зелен чай (Camellia Sinensis), за да се получи яркозелен прах.
Този процес запазва всички основни антиоксиданти, витамини и минерали, които зеленият чай може да предложи. За разлика от други чайове, с матча, вие консумирате цялото листо, увеличавайки максимално ползите за здравето.
Ползите на чая Матча
  • Допринася за подобряване на кожата
  • Помага за подобряване на храносмилателната система
  • Осигурява емоционално благополучие
  • Предотвратява симптомите на стареене
Матча на японски означава „чай на прах“, този прах идва от най-добрите смлени листа от зелен чай. Чаят матча съдържа безброй антиоксиданти и витамини, които ни помагат да останем във форма и да подобрим здравето си.
Съдържа: Антиоксиданти, Кофеин, L-теанин

чай матча 2

Процес на създаване на чай матча
Когато първите листа започнат да поникват, плантацията се покрива с черен плат, за да ги предпази от слънчевите лъчи. Този хитър трик предпазва слънчевата светлина, като гарантира, че теанинът няма да се превърне в танин, което от своя страна запазва по-малко стипчивия вкус и придава сладък аромат, освен това за да обогатят вкуса и да увеличат хлорофила и теанина.
След щателно изчакване от 88 дни, жътвата започва. Листата от зелен чай се подбират ръчно, като се избират само най-добрите листа за осигуряване на високо качество.
Веднъж събрани, чаените листа тръгват на път към фабрика, където нежно се къпят в пара при високи температури. Тази решаваща стъпка спира ферментационните ензими, заключвайки този пищен, жив зелен оттенък.
След това щателно се отстраняват жилките и всички стъбла, които са проникнали в сместа. Чаените листа след това се сортират по цвят с помощта на въздушен процес, който ги трансформира в Tencha, предшественика на matcha.
На финала Tencha е транспортиран до мелничарска фабрика. Там той се смила фино на прах от каменни мелници, като се гарантира, че текстурата остава гладка и никога не е песъчлива. Всяка мелница работи неуморно, обработвайки до 40 грама чай матча на час. С над 80 каменни мелници на разположение, Matcha and Co. с гордост произвеждат месечен добив от 2,5 тона чай матча, доказателство за  отдаденост и любов към този древен занаят.

чай матча смути

Къде се консумира чая Матча
Японската чаена церемония е японска културна дейност, която се фокусира върху приготвянето, сервирането и пиенето на зелен чай Матча.
Понастоящем матча се включва все повече в ежедневния живот на японците, като се въвежда в рецепти като мочи, юфка, сладолед и различни сладки рецепти. Това се дължи на изключително здравословните му свойства и специалния вкус, който има.

 

Продуктите, които имаме удоволствието да предложим с чай матча са Матча колаген с хиалуронова киселина и магнезий – ванилия  и Матча колаген с хиалуронова киселина и магнезий вкус матча
Matcha Collagen
Нашият чай Матча е органичен церемониален клас
Чаят матча се класифицира по различни степени, вида на производството и мястото, откъдето идва. Класът, обикновено наричан Церемониален, се отнася до този тип чай матча, който е достатъчно добър, за да се консумира по време на чаената церемония, тъй като се приема само с вода, без добавяне на други съставки.
Всички разновидности на нашия чай Матча са Ceremonial grade, 100% органичен произход, без захар, без консерванти и оцветители, без глутен.
Нашият чай Матча се отглежда в района Uji, Киото, регион, специално посветен на засаждането и събирането на зелен чай; където от стотици години произвеждат най-добро качество на чая матча.
В допълнение, те имат европейски екологичен сертификат, който подкрепя използването на продукти, за поддържане на реколтата, които спазват европейските насоки за консумация и са отговорни към околната среда.

чай матча смути 2

 

Източник: Matcha and Co.

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Храната като антиейдж грижа за кожата
Следваща статия
Защо жените по-често страдат от безсъние

Виж още полезни статии тук:

Меню