жена грижа за себе си огледало

Най-доброто, което жените да направят за здравето и хормоните си преди 40 години!

Най-доброто, което жените да направят за здравето и хормоните си преди 40 години! На този въпрос отговаря с няколко кратки съвета д-р Sara Gottfried.
Sara Gottfried MD е известен хормонален експерт, гинеколог, завършила в Харвард, както и биоинженеринг в MIT. Тя практикува базирана на доказателства интегративна, прецизна и функционална медицина. Също така е сертифициран инструктор по йога и автор на три бестселъра на Ню Йорк Таймс.
  1. Тествайте се. Ако се чувствате страхотно сега, разберете какаво означава това в хормонален план като метрики: TSH, свободен + общ T3, свободен + общ T4, обратен T3, DHEAS, свободен и общ тестостерон, витамин D, IGF-1, инсулин, лептин. За жените добавете: D3 естрадиол и FSH, ден 21 прогестерон. Това осигурява вашата базова линия, преди да достигнете следващите хормонални върхове и долини, които предстоят във времето.
  2. Уточнете вашето “Време само за мен, което не се дискутира!” /NNT, Non-negotiable time/. Ето пример с моето: медитация всяка сутрин в продължение на 30 минути, упражнения/спорт 5-6 дни в седмицата, писане всеки ден, сън за възстановяване 7-8,5 часа/нощ. Упражненията улесняват гладкото протичане на хормоналния поток и предпазват метаболизма от забавяне. Бел. авт. Виж също  Какво трябва да прави всяка жена за своя вечерен ритуал.  и Най-добрите видове сутрешна йога за събуждане и тонус, и вечерна – за добър сън.
  3. Бъдете в точното тегло за себе си. Въпреки че има много неща, които можете да направите, за да предотвратите бръчките, истината е, че когато отслабнете след 40, кожата ви увисва. Нека външната ви красота да отразява най -точно вашата вътрешна красота. Не съм застъпник за резки промени или крайности, а здравословното и правилно за всеки организъм тегло. Бел. авт. Виж също Ключът към дългосрочната загуба на излишно тегло може да не е диета, а начин на живот спрямо храната. и Горещата тема: периодично гладуване /intermittent fasting/ и за какво да внимават жените! Част 2/2
  4. Укроти звяра. Всички имаме странности около преяждането и пиенето. Имам приятел, който го нарича мантрата на съвременната жена: ядем твърде много, пием твърде много, даваме твърде много, но все още сме гладни и неудоволетворени. Дръжте преяждането под контрол, ако е нужно потърсете помощ от специалист. Ако се храним или пием, за да се успокоим емоционално, това всъщност не храни клетките и не ни дава енергията, от която се нуждаем. В крайна сметка на физическо ниво това само ще разбалансира инсулина, кръвната захар, метаболизма и ще предизвика дългосрочно възпаление.
  5. Имайте редовни оргазми. Не попадайте в капана на „добрата майка“, да оставите страхотния секс на заден план заради друг елемент от списъка със задачи. Вашата сексуална енергия ще подхрани останалата част от женската ви сила и творчество, и ще ви носи на криле към по-големите ви цели. Бел. авт. Виж също Може ли да направим биохакинг с женския оргазъм? О, да, това е вече нещо! и Защо всяка жена трябва да тренира мускулите на тазовото си дъно?
Може още да се каже и за здравето на храносмилателната система, но дори само тези 5 ще ви отведат далеч! Между другото – тези съвети се прилагат независимо от вашата възраст. Дано е полезно!

 

Източници:

  1. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10159118332058771&id=99626678770

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Етерични масла при менструални болки и ПМС
Следваща статия
5-те най-добри храни по време на менструация

Виж още полезни статии тук:

Menu