най-добрите етерични масла за вашата зодия

Най-добрите етерични масла за вашата зодия

най-добрите етерични масла за вашата зодия

Photo by Elly Fairytale from Pexels

Свързването на етерични масла с вашия звезден знак не е нова идея. Ранните билкари също са били астролози и са определяли управляваща планета за всяка лечебна билка. Това улесни по-новото поколение ароматерапевти да обединят тези две древни изкуства, за да изберат етерични масла според астрологичната карта на индивида.
Въпреки че ароматерапията е различна за всеки, ако разбирате някои от общите характеристики, свързани с вашия зодиакален знак, както положителни, така и предизвикателни, можете да разгледате етеричните масла, които да ви помогнат да се грижите както за емоционалното, така и за физическото здраве и благосъстояние.
ЗЕМНИ ЗНАЦИ
Козирог – Розмарин.
Козирогът е практичен, амбициозен и решителен. Ако стоят до късно вечер и се преизтощават от работа, те могат да бъдат склонни към скованост на ставите и проблемна кожа. Със своите укрепващи свойства, етеричното масло от розмарин е добър помощник  за този знак; препоръчва се и за облекчаване на уморен ум.
ТЕЛЕЦ – Лимон 
Децата на Телеца са изключително практични, логични и имат стабилна основа. Но както знаем, не всичко в живота винаги върви гладко. Уверете се, че имунната ви система остава силна, дори когато сте умствено изтощени, това е от ключово значение и за това се нуждаете от етерично масло от лимон.
ДЕВА – Портокал
Девите могат да бъдат логични, точни и перфекционисти. Портокаловото етерично масло би било от полза за личността на Дева със способността му да успокоява и стабилизира ума на някой, който постоянно търси съвършенство.

 

ВОДНИ ЗНАЦИ
РАК – Гераниум Открийте тук серията Total De Stress
Раците са известни със своя грижовен характер и нуждата от любяща, безопасна среда. Етеричното масло от здравец ще помогне на Рака да се почувства сигурен и да запази добро настроение.
СКОРПИОН – Роза
Страстен, дързък, смел, Скорпионът има най-много енергия от зодиака. Това е знак, с който трябва да се съобразите и е най-добре да си партнирате с масло от роза Абсолют, което успокоява, облекчава и балансира дивата му страна.
РИБИ – Чаено дърво
Воден знак, Риби, са нежни, интуитивни и търпеливи. Тези чувствителни духовни мечтатели поемат грижовна роля, което прави почистващите и грижовни свойства на етеричното масло от чаено дърво идеалното съчетание за тяхната натура.

сет лавандула, чаено дърво, евкалипт tisserand

ОГНЕНИ ЗНАЦИ
ЛЪВ – Салвия 
Уверени и харизматични често са чертите, с които няма да сбъркате Лъва. Помощта за балансиране на силната личност на този звезден знак е етеричното масло от салвия, което гарантира, че вашата екстравертна природа се възприема като положителна, не като свръх доминантна.
ОВЕН – Лавандула
Роден в природата лидер с решителна натура, предприемаческият дух на Овен понякога може да ги изложи на прекалено голям стрес. Успокояващо етерично масло от лавандула ще помогне за успокояване на ума, помага за избягване на главоболие от напрежение.

етерично масло лавандула ayan

СТРЕЛЕЦ – Джинджифил
Стрелецът може да бъде приятелски настроен, безгрижен и ентусиазиран. Те също могат да бъдат неспокойни и да имат тенденция да прекаляват. Сгряващите свойства на етеричното масло от джинджифил помагат за подобряване на циркулацията на уморени крайници; особено добре за този звезден знак, който е в непрестанно движение.
ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ
ВОДОЛЕЙ – Мента Открий я тук Mind Clear Tisserand
Либерални и креативни, Водолеите са страхотна компания със свежи идеи. Етеричното масло от мента може да помогне за укрепване на ума и заземяване на духа – идеално за подпомагане на реализирането на големите идеи.
ВЕЗНИ – Тамян
Миротворецът на зодиака, Везни са заети да използват своя чар, за да преговарят в трудни ситуации и да поддържат хармония. Етеричното масло от тамян работи добре с този земен знак поради балансиращите му свойства – идеално за това, когато се чувствате заседнали в средата.
БЛИЗНАЦИ – Мей Ченг
Близнаците са известни със своите комуникативни умения и двойствени личности. Поддържането на оживения, многостранен начин на живот често може да бъде в тежест. Поддържайте настроението си и енергийните си нива с пикантния цитрусов аромат на етеричното масло чей ченг.

етерично масло мей ченг tisserand за всяка зодия

 

Източници за превода и адаптацията

  1. https://www.tisserand.com/blog/aromatherapy/the-best-essential-oil-for-your-star-sign/

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Ползите от Пало Санто /Святото дърво/
Следваща статия
10 невероятни свойства и ползи на маслото от лавандула

Виж още полезни статии тук:

Меню