Може ли да направим биохакинг с женския оргазъм? О, да, това е вече нещо!

Събрахме за вас мненията на няколко специалисти, за да отговорим на въпроса: „Има ли тайна женският О. и каква е тя?“
Alisa Vitti*, експерт по функционално хранене и женски хормони, автор на бестселъра WomanCode и основател на съвременната хормонална здравна компания FLOliving.com, обучава жените как да възвърнат ритъма си от близо двадесет години.

„Повечето жени не знаят нищо за процеса на достигане на оргазъм – и да, това е процес. След като научим тънкосите, можем да се наслаждаваме повече на сексуалността си и действително да използваме оргазмите, за да подобрим или направим „биохакинг“ на всичко – от менструалния цикъл, хормоналния баланс, до имунната система.

И така, да започваме.
При жените има четири отделни фази: тумосценция, оргазмично плато, кулминация и рефрактерния период. Тумосценцията е процес, в който тъканите се пълнят с кръв и набъбват. Това прелива в оргазматичното плато, което е най-благоприятна за нашето тяло, доказани са много ползи за хормоналния ни баланс, ако останем по-дълго в тази фаза. Но точно тогава, всички бързат. Следващото е кулминация или оргазъм, което се случва, когато 8000 нервни окончания на клитора им е дошла достатъчно и се нуждаят от почивка. И накрая, има рефрактерният период, който дава време на тези нервни окончания да се успокоят.
Сега, ето вълнуващата част. Много от нас се втурват през оргазматичното плато, в нетърпение за кулминацията. Но какво, ако ви кажа, че прекарването на повече време в стадия на платото може да окаже положително влияние върху цялостното ви здраве? Вярно е. В книгата си, WomanCode, изследвам задълбочено тази концепция, но ето частичен списък на това, което жените могат да подобрят: цикълът им, фертилаността, редовността на овулацията им, имунната им система. Списъкът продължава, но ползите са ясни. За хормонални ползи за здравето препоръчвам на жените поне два пъти седмично, за да се съсредоточат върху ръчната стимулация – и да го правят самостоятелно. Всичко, от което се нуждаете, е 20 минути и малко естествено лубрикант (препоръчвам алое или кокосово масло).
Започнете като си дадете време да се настроите и да пофантазирате. След това останете фокусирани върху клитора и изследвайте 360 градуса от него. Помислете за това оргазматично плато като за нещо в мащаб от 0 до 10, като 10 е кулминация, а нула е, че изобщо не сте в него. Опитайте се да останете някъде между 5 и 8 за колкото е възможно повече от 20-те минути, които сте си отделили.
Това ще постигне максимално изграждане на азотен оксид и окситоцин в организма; това са хормоните, секретирани от хипофизната жлеза, които ви позволяват да имате всички тези чудесни ползи от оргазмичния биохакинг. В краткосрочен план азотният оксид намалява възпалението, засилва циркулацията и защитава сърдечно-съдовото здраве. В дългосрочен план, ако трябва да правите само две сесии седмично в продължение на месец, следващият ви менструален цикъл трябва да бъде много различен. Ако се опитвате да заченете, работите върху нередовен цикъл или се борите с ПМС, всички тези неща ще бъдат подобрени.
Е, ако имате наистина добър партньор, който може да се съсредоточи върху вас в продължение на 20 минути, можете да ги добавите към картинката – но ще трябва да бъдете много ясни в комуникацията, където сте в тази скала от 5 до 8. Това може да бъде забавно също, но има голяма сила за жената да направи това сама. Има толкова голямо удоволствие, което не е свързано с кулминацията и разширяването на това осъзнаване за тялото е силно нещо.“
*Алиса Вити, е интегративен специалист по хранене. Тя е и най-продаваният автор на WomanCode и основател на FLOLiving.com, виртуален здравен център, който поддържа хормоналното и репродуктивно здраве на жените – и има уеб серия на Lifetime, участва в консултативния съвет на Yahoo Health и е съветник на няколко здравни технологични стартъпи.
Andrea Barrica, CEO на обучителна платформа O.school , Alicia Sinclair, сертифициран сексуален обучител

„Да си блендираш оргазъм?!?

Всъщност терминът „blended orgasm“ идва от факта, че жените могат да изпитват много различни видове оргазми: вагинален, G-точка, P-точка, A-точка, клиторален, цервикален, зърната на гърдите и др.  „Ако изпитвате смесен оргазъм, това означава, че имате едновременни оргазми, стимулирани от различни места.
Секс експертите дават няколко съвета за постигането им.
1. Почувствайте се – буквално
„Комбинирайте добра работа с пръсти или с играчка“, просто експеритемнитрайте и се опознайте в приятна и спокойна среда.  „Изучавайте частите на собственото си тяло, които могат да предизвикат оргазъм чрез стимулация, защото когато имате две или повече ерогенни зони – можете да имате смесен оргазъм „blended orgasm“, който е по-силен, мощен и дълготраен. И тъй като изследванията показват, че повече от половината от жените се нуждаят от стимулация на клитора, важно е да не забравяме тази класическа ерогенна зона. Защото, наистина, никога не знаеш, докато не опиташ.
2. Намерете G-точката
G-точката е струпване на нерви, които са във влагалището, на около 5 см навътре. Това е малко по-различна, по-груба текстура от останалата част от вагината ви. По-лесно е да я намерите, когато сте възбудени. Ако почувствате нещо подобно на орехова черупка или грапавост, опитайте да прилагате натиск или да движите пръстите си в кръгчета срещу него.
3. Соло или с партньор. Вярвате или не, обикновено е по-сложно да имате смесен оргазъм с партньор, но със сигурност е възможно да се постигне,  колкото са налице комуникация, търпение и желание за експерименти. Избирайте пози, които позволяват да достигате и стимулирането на други части от тялото ви.”
4. Извадете играчките. Не трябва да се страхувате да използвате играчки, няма нищо лошо да се познавате и, ако това ви помага, използвайте ги. Има дори такива, които са разработени да ви помогнат да достигате смесени оргазми.
5. Отпуснете се
Сексуалното удоволствие може да бъде също толкова умствена игра, колкото и физическото, така че не се стресирайте да се опитвате непременно нещо да постигате, а просто се забавлявайте.“
И, ако все пак нещата така и не се получават според очакванията, ето някои възможни причини, които да имаме предвид.
Естествено, ние не сме машини, понякога нещата не се случват толкова добре, колкото ни се иска. Но ако, винаги е така, дори с най-умелите партньори, една възможна причина е нашият хормонален цикъл. (Изненада, изненада.)
Нашите репродуктивни хормони (тези, които управляват менструалния ни цикъл) всъщност могат да повлияят на това колко приятен е сексът. „Сексът може да се почувства различно в зависимост от това в коя точка на менструалния ви цикъл се намирате“, казва Richard Firshein, MD, водещ експерт по интегративна и прецизно базирана медицина и основател на Firshein Center. „Нещо може да ви е приятно по време на овулацията – в средата на цикъла, но може да бъде по-малко удобно към края на менструалния ви цикъл или по време.“
Това е така, защото хормоните се повишават и спадат през менструалния месец и така създават физиологични промени, които ви карат да чувствате секса повече или по малко приятно. Преди овулация, когато тялото се подготвя за бременност, най-вероятно сексът трябва да е  фантастичен, казва Julie Von, MD, холистичен лекар по фертилност. „До и около овулацията, вагиналната и цервикална течност са увеличени, казва д-р Firshein.  Клиторът се увеличава в размер около петия ден преди овулация“, това създава предпоставки за приятни усещания и желание за секс, казва той. Също така е по-вероятно да получите интензивен оргазъм през това време, казва той, поради нивата в хормоните на естроген и прогестерон. Докато в края на цикъла, нещата се променят. След овулацията нивата на прогестерон започват да се повишават, а увеличаването на прогестерона може да намали сексуалното желание“, казва Omnia Samra Latif Estafan, MD, доктор по медицина, сертифициран от борда OB / GYN . Така, че възможно е оргазмите ви да са по-леки и да достигате по-бавно до тях.  Смяната на хормоните може да направи и гърдите ни по-чувствителни при допир.
Разбира се, хормоните не са единствената причина, поради която сексът може да не се чувства толкова удовлетворяващ, колкото би могъл. „Има много фактори, които могат да повлияят на сексуалното удовлетворение при жената. Някои от тях може да са пряко свързани с това как се чувства – тъга, депресия, липса на самочувствие, други проблеми със сигурност може да се отрази негативно “, казва Dr. Firshein.  Значи най-доброто време за секс според вашия цикъл? Точно преди овулацията, казва той.
Маркирайте календара си, момичета!

Източници

  1. www.wellandgood.com/good-advice/wgc-how-to-biohack-orgasm/
  2. www.wellandgood.com/good-advice/blended-orgasms/
  3. www.wellandgood.com/good-advice/menstruation-cycle-sex-connection/
  4. WomanCode: Perfect Your Cycle, Amplify Your Fertility, Supercharge Your Sex Drive, and Become a Power Source

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Как живеят най-дълголетните хора в света?
Следваща статия
Защо всяка жена трябва да тренира мускулите на тазовото си дъно?

Виж още полезни статии тук:

Меню