Кое е най-доброто време да приемаме колаген? Вярно ли е, че се усвоява само на празен стомах? С какво се комбинира и с какво не?

По този въпрос има две основни тези в широкото пространство от мнения. От една страна някои твърдят, че сутрин на гладно е най-доброто време за прием на добавката, за безпрепятствено усвояване. Като добавим, че добрите формули с колаген обикновено съдържат и вит С, което пък от своя страна ни дава енергия и тонус, това звучи логично. От друга страна колагенът съдържа аминокиселината глицин, която в ролята си на невротрансмитер подпомага добрия сън, намалява безпокойството, тревожността и ни помага да се отпуснем. Хм, интересно, нали?!

Да чуем тогава какво казват експертите. И то е, че всъщност…  за организма ти няма значение кога точно приемаме дозата си колаген за деня. Важното е да я вземем. Louise Marchesin от компанията Skinade казва следното: „Доказано е, че фибробластите – своеборазно казано – колагеновите фабрики в кожата ни – започват да работят активно, когато консумирате между 5500 и 6500 милиграма колагенови пептиди. Независимо по кое време на денонощието са приети“.
Относно притеснението, че стомашната киселина ще направи приема на колаген неефективен, ако го правим на гладно – оказва се това е мит. „Вашата стомашна киселина всъщност намалява с приема на храна. Така че, ако трябва да предпазите добавката от киселина, тогава ще я приемете с храна“, казва Хадли Кинг, MD, дерматолог в Skinney Med Spa в Ню Йорк. „Колагеновите добавки всъщност обикновено се разграждат от стомашната киселина – със или без храна – в аминокиселини, които след това се използват за изграждане на колаген“.
Значи една от любимите ни рецепти за сутрешна закуска с пробиотично кисело мляко и Smart Collagen се оказа win-win комбинация. Виж нашия пакет за два месеца напред на промоционална цена:
pack smart collagen 2 pcs
Имаме и специална електронна книжка „My Day Starts Smart“ с 10 протеинови рецепти за закуски като смути, купичка или напитка. Тя е за абонатите на нашия бюлетин, така че, ако искаш да е твоя, регистирай се ТУК и ще я намериш в пощата си!

Д-р Кинг също смята, че няма достатъчно доказателства в подкрепа на твърдението, че да приемаме колагена си вечер ще има отражение върху естествените регенериращи за кожата процеси през нощта. С една дума – кожата ни ще ни благодари, независимо дали я даряваме с колаген в кафето сутрин или успокояващия вечерен шейк. И да не забравяме едно от супер страхотните свойства на хидролизирания колаген е, че се абсорбира еднакво добре в топли и студени напитки.

 

А сега нашия опит и споделеното от вас. Ние предпочитаме често Smart Collagen сутрин. Обикновено тогава имаме нужда от повече тонус. Добавените витамини С и Д в него ни дават доза свежест и енергия, суровото какао определени ни зарежда с ендорфин и започваме деня си с по-широка усмивки и повече позитивизъм. Лесно и бързо го смесваме в закуската, смути купата или течно смути, което понякога взимаме с нас за из път.
Имаме клиенти, които споделят, че предпочитат приема вечер, след работа. Когато се отпускат на дивана за кратък отдих преди вечеря и се наслаждават на няколкото минути удоволствие в чашата и аромата на какао. Точно преди да си дойдат децата. 🙂  Разбери повече от реалната обратна връзка на нашите клиенти:

колаген мнения

 

Тествали сме да изпием вкусния си шейк със следобедното кафе, вместо нещо сладко. Това ни спасява от спада на енергия, балансира кръвната ни захар, заради високото протеиново съдържание и замества нуждата от сладко. Между впрочем този трик върши работа и с чисти сурови какаови зърна. Може да си припомните супер полезните им свойства в тази статия.

Apricot and collagen       Figs and collagen        Berries and collagen

Разбира се, приемаме Smart Collagen по всяко време, в което имаме нужда от повече сили – по време на настинки, преди пътуване или напрегнато начинание, бизнес среща, след по-безсънна нощ и т.н.
И така в заключение – опознайте своя ритъм и нужди на тялото, и ги следвайте. Приемайте добавката си както на вас ви харесва и ви е вкусно. Няма строги правила, важното е просто да даваме на организма си това, от което се нуждае. И да го правим с радост както подхожда лично на всеки един от нас!

 

smart collagen and coffee
Ако обичаш да планираш и спестяваш занапред, виж пакета от 3 бр. Smart Collagen ТУК 

pack smart collagen 3pcs

 

Източници:

  1. Well+Good, Rachel Rapidos, DOES IT MATTER WHAT TIME YOU TAKE YOUR COLLAGEN?
  2. https://www.wellandgood.com/best-way-to-take-collagen/
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4685482/
  4. https://www.researchgate.net/publication/321183813_Beneficial_Effects_of_Collagen_Hydrolysate_A_Review_on_Recent_Developments
Свързани публикации: 

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Какви са ползите от какаото? Днес ще си говорим за момичетата, лятото и …. какаото!
Следваща статия
Днес ще ви разкажем за момичетата, лятото и …. маслата. Защо се отказахме от бялата козметика и как за малко да попаднем в капана на „всички масла са добри за нас“!

Виж още полезни статии тук:

Меню