масло от пачули

Какви са ползите от маслото от пачули?

Какви са ползите от маслото от пачули? 

Нашият експерт по етерични масла, Джо Келет TIDHA MIFPA CIMI, завършва Института по холистична ароматерапия Тисеранд през 1996 г. Тя се завръща в колежа през 1999 г. като преподавател по терапия с етерични масла, където преподава. Джо управлява успешна частна ароматерапевтична практика в Брайтън, специализирана в здравето на жените. Джо също е автор с международни публикации и е изнасяла лекции по темата за ароматерапията както в Обединеното кралство, така и в чужбина.

Пачули – Pogostemon cablin е едролистна билка, произхождаща от тропическа Азия. Земен и дървесен в своя аромат, това е класическа базова нотка в ароматерапията, което означава, че се задържа дълго! Листата се изсушават и леко се попарват, за да се подпомогне освобождаването на ароматните молекули преди парна дестилация. Пачулито на Тисеранд идва от Индонезия. Упоритият, дълбок аромат на пачули е прекрасен за използване, когато искате да се почувствате подкрепени и центрирани! Това е фантастично етерично масло, което ви помага да презаредите батериите си, когато се чувствате претоварени. Смята се и за афродизиак, неговият чувствен аромат предизвиква хармония и намалява умственото бърборене, като ви помага да бъдете тук и сега.
Ще намерите пачули в нашите смеси Real Calm и Total De-Stress.
Но какви са ползите от пачули?
  • Емоционален тоник
  • Тоник за кожа
  • Храносмилателен тоник

етерично масло пачули tisserand

Мога ли да използвам пачули за емоционален баланс?
Наистина, упоритият аромат на пачули е успокояващ и заземяващ, което го прави идеално етерично масло за употреба, когато искате да се почувствате здраво стъпили и сте в период на колебания. Освен това има качества на афродизиак; ще ви стопли и вдъхнови.
Най-добрият начин да използвате пачули за този ефект е да го добавите към вашия AromaSpa дифузер.
Мога ли да използвам пачули за грижа за кожата?
Пачулито се счита за прекрасно етерично масло за кожата, особено за зряла кожа или когато кожата е суха. Неговите терапевтични свойства възстановяват и възстановяват кожата. Освен това има противовъзпалително качество, което означава, че успокоява кожата, която е възпалена.
Ние не препоръчваме използването на каквото и да е етерично масло върху кожата, така че, моля, както винаги, го разредете в смесено или растително масло, преди да го нанесете
Луксозно олио за тяло (не за лице)
Към 20 ml базово масло добавете следното:
2 капки пачули Pogostemon Cablin
4 капки цитрусово масло като бергамот напр.
3 капки тамян Boswellia carterii
Това е интензивно, подхранващо масло за тяло, нанасяйте след къпане или душ с дълги бавни движения.
етерично масло пачули tisserand етерично масло от тамян tisserand масло за гроздови семки tisserand
Мога ли да използвам пачули като храносмилателен тоник?
Установено е, че пачулито успокоява храносмилателната система, особено ако е свързано със стрес. Стресът може да има много пагубен ефект върху много от нашите телесни системи, а храносмилателната система може лесно да бъде прекъсната от стреса. Масажирайте в областта на корема, разредено в базово масло.

 

С какво пачулито се съчетава добре?
Пачулито се смесва добре с флорални, цитрусови и етерични масла от подправки, което го прави много универсално масло и чудесна базова нотка за смеси.
AYAN БИОЛОГИЧНО ЛАВАНДУЛОВО МАСЛО  етерично масло от тамян tisserand  етерично масло от иланг иланг tisserand   етерично масло от джинджифил tisserand
Каква е историята на пачулито?
Пачулито има дълга традиционна употреба в културите и медицината на Близкия и Далечния изток, използва се в тамян, като репелент срещу насекоми, в грижата за кожата и като храносмилателен тоник. Все още се използва по този начин днес в съвременната ароматерапевтична практика.
 Той става много популярен аромат през 19-ти век в нашата култура, когато се използва за ароматизиране на индийски тъкани, оттук и връзката му с „хипи начина на живот“ от 60-те и 70-те години на миналия век. Все още се използва широко от много парфюмерийни компании по целия свят като базова нотка.

 

Източници:

What are the Benefits of Patchouli? 

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Защо жените по-често страдат от безсъние

Виж още полезни статии тук:

Меню