защо mursala са различни шоколади

Защо MURSALA са различни шоколади?

Питате ни с какво MURSALA се различават от другите висококачествени bean-to-bar шоколади? Истината е, че MURSALA нямат аналог в света, заради съдържанието си на екстракти от билки. Всъщност след като посетихме световно изложение за шоколад, видяхме, че има шоколади с ядки, семена, с изсушени на прах „суперхрани“, подправки, но не и с билки. А българските билки са нашите суперхрани, най-мощни и благотворни за нас самите, родените по тези земи. Искахме да създадем освен нови вкусове и аромати, шоколад, който е наистина функционален – има въздействие върху нашето физическо и емоционално състояние. Да бъде шоколад за настроение! Така освен съчетанието на какао, запазило своите полезни свойства чрез bean-to-bar технологията, ние решихме да вложим екстракти именно от български билки.

mursalski chai

И тук искаме да обърнем повече внимание на качеството и вида на тези екстракти. След дългогодишни проучвания и интереси в областта, както и консултации с био-технолози, ние избрахме производител на екстракти, който също като нас не прави нито един компромис с качеството и доверието на клиентите си.

Но да започнем от самото начало.

Насажденията с билки, които съдържа MURSALA, са на българска земя и за тях са създадени оптимални условия: от засаждането до събиране на реколтата без използване на хербициди, пестициди, ГМО, тежки метали и изкуствени торове.  100% натурални, биосертифицирани и при стриктни стандарти за чистота и качество на растенията. Следвайки природните ритми и методите на биоземеделието, се създават здрави и чисти растения, а използваните практики и адаптираните екологично-съобразни производствени дейности, целят опазване на природата и нейните ресурси.

Методите на извличане на билковите екстракти са най-качествената и чиста технология в света – CO2 „свръхкритична“ екстракция чрез въглероден диоксид. Терминът означава, че тя се извършва в специални области на налягане и температури, които за вългреодния диоксид са до 32°С, и позволява на процесът да бъде студен, запазващ уникалните свойства и аромати, както и съдържанието на най-висок процент активни вещества от билката.

CO2 не се генерира, а се използва такъв наличен в природни условия от естествени източници, за това e чист, безопасен, нетоксичен, екологично съобразен и незамърсяващ разтворител. Той напълно се изпарява от крайния продукт, т.е. няма налични следи от разтворител в получения екстракт, за разлика от конвенционално извличаните, които винаги съдържат вредни следи, които попадат човешкия организъм – етери, петролни съединения и други.

Тук екстракцията минава през цялото растение – стебла, плод, цветчета и извлича от него био-активни комплекси, които съдържат цялата палитра полезни свъйства, работещи най-ефективно, когато са заедно в синергия. Така екстрактите в MURSALA от Мурсалски чай, Шипка, Бъз, Салвия и Липа са абсолютно чисти, без следи от органични разтворители, тежки метали и пестициди. Те имат уникален профил като съдържат терпени, флаваноиди, токофероли, висши мастни киселини, на които се дължат антиоксидантните, хипоалергенните, имуностимулиращи и противовъзпалителни свойства. 

MURSALA Chill out шоколад с Мурсалски чай mursala chill out spread spoon шоколад MURSALA Wild с Мурсалски чай mursala wild spread spoon

И, за да завършим подобаващо – гордеем се, че в България се произвеждат толкова качествени продукти, които щадят нейната природа и ни позволяват да се докоснем до силата и ароматите й! MURSALA носи частица от тази е магия!  

 

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите, материалите или която и да е друга информация от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Следваща статия
Януари не е време за изпълнение на новогодишни обещания (освен ако те не ни правят щастливи веднага)!

Виж още полезни статии тук:

Меню