колекция етерични масла и блендове wellbeing tisserand 2

Дори най-добрите етерични масла могат да ви навредят! Ето как:

Дори най-добрите етерични масла могат да ви навредят! Дори най – висококачествените етерични масла ще започнат да се влошават с течение на времето. Основната пряка причина за този процес се нарича окисляване; съставките на етеричното масло се комбинират с атмосферния кислород, причинявайки негативни химични промени. Например, често се образуват оксиди и пероксиди (като лимонен-2-хидропероксид, който се образува от лимонен) и тези „окислени продукти“ не са приятни съединения – те са склонни да бъдат леко токсични и да увеличат риска от нежелани кожни реакции .
Процесът на окисляване променя възприемчивия мирис на маслото, понякога също и неговия вискозитет и винаги терапевтичната му сила, която съответно намалява.
Окисляването се насърчава от три фактора: топлина, светлина и влага. 
Затова обърнете внимание на тези съвети:
• Пазете етеричните си масла далеч от пряка слънчева светлина
• Не оставяйте капачките на бутилките отворени за продължителен период от време
• Колкото повече въздух има в бутилката, толкова по – бързо ще се окисли маслото
• Съхраняването на маслата в хладилник ще удвои полезния им живот
За още информация за употребата и ползите от етеричните масла, следете поредицата Библиотека за ароматерапия, в секция Безплатни ресурси на сайта , както и в публикациите в блога.

 

 

Източници за превод и адаптация:

  1. https://www.facebook.com/RobertTisserandEssentialTraining/photos/a.230965720267970/4615323368498828

*Уеб сайтът smartsistersco.com няма за цел да дава медицински съвети. Преди да предприемете нещо за вашето здраве, консултирайте се с личния си лекар или друг медицински специалист. smartsistersco.com не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите или която и да е друга информация от платформата. smartsistersco.com не поема отговорност за интерпретацията и използването на материалите споделяни от платформата. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие. Информацията в smartsistersco.com има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.

Предишна статия
Бяла салвия, молитва, танци и хумор. Лечебните практики на коренното население на Калифорния
Следваща статия
Етерични масла при менструални болки и ПМС

Виж още полезни статии тук:

Меню